Online open week op Friesland College

HEERENVEEN - Het Friesland College zet van 25 januari tot en met 29 januari 2021 digitaal de deuren open in een online open week, om nieuwe studenten kennis te laten maken met zo’n 130 opleidingen.

Dat gebeurt in de vorm van een reeks webinars, waarin docenten - geregeld ondersteund door studenten - vertellen over inhoud en praktijk van een opleiding. Zo komen alle opleidingen aan bod.

Waar een open dag anders altijd een moment is om even zelf in de praktijk te kijken, gaat het nu om online voorlichting over hoe alles werkt. In deze tijd verzorgen docenten zo’n webinar vanuit de plek waar ze nu veel werken: thuis, online… Wel is er ruimte om vragen te stellen, via de chat bij zo’n bijeenkomst.

De webinars worden opgenomen en zijn later terug te kijken op de website van het Friesland College. Aanrader is wel om ‘live’ aanwezig te zijn, want dan is er dus gelegenheid tot het stellen van vragen. Een overzicht van deze webinars is te vinden op de website van het Friesland College. Deelnemers moeten zich vooraf aanmelden.

Chat

Naast die webinars over opleidingen zijn de adviseurs van het Friesland deze week via de chat te bereiken tot 20 uur. Ook zijn er studiekeuzeworkshops, om in een uur online te verkennen wat past en wat mogelijk is. Een aanrader voor wie nog zoekende is… Eveneens is er op afspraak ruimte om in een telefonisch gesprek met een adviseur te verkennen wat mogelijk is.

Wellicht volgen er in maart nog ‘mini-tours’, waarin een nieuwe student en een ouder in een hele kleine groep kan kennismaken met het Friesland College. Of dat kan, hangt vanzelfsprekend af van de omstandigheden. Maar de plannen liggen klaar. Het ministerie heeft de aanmelddatum voor het mbo onlangs verschoven van 1 april naar 1 mei, in de hoop dat toch een en ander mogelijk is.