Noodopvang asielzoekers Heerenveen weer leeg

HEERENVEEN - De 120 asielzoekers die de afgelopen tweeënhalve week in de Hoekstrahal in Heerenveen ondergebracht werden zijn woensdag overgeplaatst naar een andere opvanglocatie in Arnhem.

De Veiligheidsregio wilde de opvangperiode niet verlengen omdat de medewerkers er doorheen zitten. "Het is goed dat ze weer even rust kunnen nemen", zegt locatiemanager Erik Vonk.

Goede sfeer

Volgens Vonk is de opvangperiode goed verlopen. "Er was een goede sfeer. Het was een rustige groep en de interactie met onze medewerkers was ook goed. Daar zijn we heel tevreden over."
Medewerker Jolanda Couperus sluit zich bij die woorden aan. "Het was heel bijzonder. Ze kwamen als groepjes binnen, maar uiteindelijk deden ze alles samen."

Woensdag volgde het moment dat de groep naar een andere locatie moest. "De een gaf je een boks, de ander vloog je om de hals. Het was een heel vriendschappelijk afscheid", stelt Vonk.
"Dan is het ook goed", vult Couperus aan. "Je weet dat ze verder moeten. Dan kunnen ze verder de procedure in."

Intensief

Couperus kijkt met een goed gevoel terug op de periode dat de vluchtelingen in de Hoekstrahal zaten. "Het was heel mooi en intensief, maar niet moeilijk. Het was wel een heel prettige groep, maar omdat je weet dat er een einddatum aan zit, houd je wel afstand."

De hal wordt nu schoongemaakt. Binnenkort zullen er naar alle gedachten weer vluchtelingen uit Oekraïne in komen.