Muzikaal optreden The Lasses in bibliotheek Heerenveen

HEERENVEEN - Op woensdag 25 mei brengen The Lasses een muziekprogramma voor liefhebbers van reisverhalen, detectives en historische romans in de bibliotheek aan het Kuperusplein 48 in Heerenveen. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur.

Sophie Janna en Margot Merah hebben de wereld over getoerd met folk ballads uit de Schotse, Ierse en Amerikaanse folk tradities en intieme eigen liedjes. Hun sterke harmonieën, ongedwongen stemgeluid en interessante repertoire maken ze een veelgevraagd duo in de internationale folk scene. Centraal staat altijd de samenzang, waarbij de stemmen elkaar aanvullen en versterken. Speciaal voor de bibliotheek brengen verzorgen ze een optreden, waarbij ze combinaties maken tussen hun muziek en hun favoriete boeken.

The Lasses werken aan hun vijfde album waarvoor ze diep in het Schotse folk repertoire zijn gedoken. Hun vorige album Undone (2019), met zowel eigen nummers als traditionele folk, mochten ze presenteren bij Vrije Geluiden op NPO1. Het Vlaamse daMusic noemde Undone "folk album van het jaar". Meer over The Lasses is te vinden op www.thelasses.nl.
De toegang voor deze avond is gratis. Wel kunnen de bezoekers een gift achterlaten die wordt geschonken aan de voedselbank in Heerenveen. Aanmelden kan op bmf.nl of bij de servicebalie in de bibliotheek.