Moskoupleats in Katlijk steeds verder in verval

KATLIJK - Met de zware buien van de afgelopen week heeft een fors deel van het al slechte dak het begeven en krijgen de elementen nog meer vrij spel op de boerderij.

Met dat een aantal maanden geleden de laatste bewoners van de Moskoupleats zijn vertrokken lijkt het verval van deze historische locatie nu versneld plaats te vinden.

Met weemoed zullen 'âld Ketlikers' nu kijken naar deze ooit zo fiere boerderij die zijn naam te danken heeft aan de strenge winter van 1914 (meer info >>). De boerderij die een trotse rol vervulde tijdens de tweede wereldoorlog.. (meer info >>)

Het is nu een triest gezicht: de gapende gaten in het rietdek, dakpannen lijken zich krampachtig vast te grijpen aan de verrotte panlatten.

Voor zover de dakgoten nog op hun plek zitten verraden de donkere en groene vlekken op de muren dat ze na ruim honderd jaar niet meer bestand zijn tegen de elementen. Deuren staan troosteloos open en uileborden lijken bijna met niets nog vast te zitten op het dak..

Het is te hopen dat deze locatie verlost wordt van haar huidige deplorabele staat en zich dan ooit vrij kan worstelen van haar recente geschiedenis..

Artikel met dank aan Eesger Toering/Katlijk.nl 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden