Met grijper en vuilniszak gaan René en Adriana door de wijk Heerenveen-midden

Foto: Dennis Stoelwinder

HEERENVEEN – Met regelmaat gaan René Rieder en Adriana Star gewapend met grijper en vuilniszak door de wijk Heerenveen-midden. 

Herkenbaar in een roze hesje waren zij ook maandagmiddag op pad. Er werden rond de Kennedylaan en Oranje Nassaulaan twee zakken vol vuil verzameld.

,,Ik erger mij altijd enorm aan zwerfvuil. Daar wou ik wat aan doen. Vervolgens heb ik mij samen met diverse wijkbewoners uit de omgeving Tellepark opgegeven voor het project Schoon belonen van de gemeente Heerenveen. Met een groep van ongeveer tien personen houden wij een stuk van de wijk zwerfaval vrij. Het gaat om het stuk tussen het Kuperusplein en de Oranje Nassaulaan. Vorige week hadden wij tien volle zakken vuil.” vertelt René.

,,We vinden allerhande vuil. Blikjes, verpakkingen van chips en snoep, wietzakjes en soms zelfs condooms. Mensen smijten het allemaal maar op straat. Het is natuurlijk mooi dat wij ons inzetten voor een schone wijk. Aan de andere kant is het natuurlijk erg jammer dat dit nodig is. Neem gewoon je rommel mee naar huis en doe het daar in de kliko!” sluit Adriana af.