Met deze accessoires maak jij van je kleine huis in Heerenveen een paleisje

INGEZONDEN - Je huis is niet compleet zonder mooie accessoires. Accessoires zorgen ervoor dat de woonruimte karakter krijgt. Of je nou houdt van veel kleuren of zwart en wit: er zijn altijd wel accessoires te vinden die goed bij jouw smaak passen. Is je huis aan de kleine kant? Heb je bijvoorbeeld een appartement in Heerenveen? Dan wil je natuurlijk niet dat je hele huis volgebouwd staat met spullen. Toch is het hebben van een knus huisje belangrijk in Friesland. Om ervoor te zorgen dat je een mooi balans vindt, heeft Mastello de meest belangrijke accessoires voor je op een rij gezet. Lees snel verder!

1.    Planten en vazen

Planten doen veel goed in een ruimte. Wil je een kale hoek vullen? Zet er dan een plant neer. De plant hoeft niet eens heel groot te zijn om sfeer te brengen. Er zijn heel veel soorten kamerplanten die vast en zeker mooi staan in jouw woning. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een Strelitzia Nicolai. Deze kamerplant heeft prachtige grote bladeren die zeker opvallen. Ben je op zoek naar een subtielere kamerplant? Dan is wellicht de Kentia iets voor jou. Kamerplanten vind je in veel soorten en in veel maten. Speel een beetje met diverse planten in je huis. Zo vorm je een mooie eenheid. Wist je trouwens dat planten de lucht in je huis zuiveren? Planten zijn dus niet alleen gezellig maar ook gezond! Bij een mooie plant hoort ook een mooie vaas. Vazen kun je, net zoals planten, in alle soorten en maten kopen. Een mooie grote pot met een grote kamerplant is altijd mooi in de huiskamer! Koop een grote vaas en zet daar een aantal kleurrijke plukbloemen in. Je huisje is nu al een stuk sfeervoller!

P.S. Planten staan ook erg gezellig in de badkamer en keuken!

2.    Kaarsen

Kaarsen zorgen voor een warme sfeer in de woning. Ook als ze niet aanstaan, ziet het er gezellig uit. Je kan bijvoorbeeld grote kaarsen in verschillende kleuren kopen. Zet ze op een houten plateau en voilá, je hebt er een mooi decoratiestuk bij. Wanneer je gezellig met je vrienden aan het borrelen bent, komen de kaarsen goed van pas wanneer de zon onder gaat!

3.    Je eigen museum aan de muur in Heerenveen

Heb je een saaie kale muur in de woonkamer of in de keuken? Dan kan je deze mooi opvullen met je mooiste herinneringen. Hang een aantal mooie foto’s aan de muur in een stijlvol fotolijst. Ook kan je kiezen voor een fotorek! Hieraan kun je meerdere foto’s ophangen en je kunt ook makkelijk de foto’s verwisselen. Naast foto’s kan je natuurlijk ook posters en schilderijen ophangen. Kan je zelf goed tekenen? Hang dan je mooiste tekening op. Op die manier creëer je je eigen museum in huis. Hoe persoonlijker je accessoires, hoe beter.

4.    Nieuwe kranen

Nu je toch bezig bent met de keukenmuur volhangen met foto’s en posters, kun je net zo goed meer eyecatchers plaatsen in de keuken! Weg met die lelijke, onhandige kraan die telkens maar blijft druppelen. Kies voor een luxe en tijdloze rvs kraan van Mastello! Op zoek naar een kraan die nog meer opvalt? Dan kan je altijd nog kiezen voor een gouden kraan of een koperen kraan. Deze kranen staan niet alleen heel stijlvol in de keuken, maar ook in de badkamer! Op Mastello.nl koop je ook gehele koperen douchesets bijvoorbeeld. Pimp je keuken en badkamer op met splinternieuwe kranen!

5.    Nieuwe handvatten en deurklinken

Tegenwoordig koop je handvatten die meer lijken op beeldjes dan op daadwerkelijk handvatten. Toch werken ze! Je kan natuurlijk gaan voor hele overdreven gouden leeuwenkoppen, voor aan je keukenkastjes bijvoorbeeld. Maar je kan ook kiezen voor mat zwarte deurklinken voor in de deuren. Je zal zien dat dit al een wereld van verschil maakt. Wees creatief met deurklinken en handvatten van kastjes. Elk detail is belangrijk!

6.    Stijlvolle gordijnen

Gordijnen zijn echte sfeerbepalers. Heb je een donker appartement of huis? Kies dan vooral niet voor donkere gordijnen, tenzij het om de slaapkamer gaat natuurlijk. In je huis wil je zoveel mogelijk licht hebben. Kies bijvoorbeeld voor iets doorschijnende witte gordijnen of lichtblauwe gordijnen. Gordijnen vind je in verschillende kleuren, diktes en lengtes. Linnen gordijnen geven een romantische sfeer aan de ruimte terwijl fluwelen gordijnen een klassieke touch aan je huiskamer of slaapkamer geven. Ook kun je altijd nog kiezen voor een gordijn met print. Al is het aan te raden om niet al te drukken gordijnen te kiezen wanneer het gaat om een kleine ruimte.

7.    Kussens en kleedjes

De laatste accessoires, maar zeker niet de minste: kussens en kleedjes. Kussens en kleedjes pimpen je bank, stoel en bed enorm op. Je kan verschillende kleuren kussens met elkaar combineren. Houd hierbij wel rekening met de kleur van de bank. De tinten moeten wel goed bij elkaar passen, anders heb je kans dat het rommelig wordt. Kussen en kleedjes zijn niet alleen sfeervol, maar ook nog eens lekker warm voor in de wintermaanden, of op de regenachtige dagen. Het geeft een knusse sfeer in huis, en dat is precies wat je nodig hebt. Natuurlijk hoeft een kleedje niet alleen op de bank te liggen. Een groot warm tapijt of vloerkleed is ideaal voor bij de bank. Ook dit geeft je woonkamer een knusse sfeer.

Heb jij moeite met het inrichten van je huis? Volg dan de bovenstaande tips op. Op die manier creëer je langzaam maar zeker je eigen paleisje in Heerenveen!