Lezing ‘Van oerknal tot ons’ in bibliotheek Heerenveen

HEERENVEEN - Op maandag 18 oktober houdt Jeffrey Bout een lezing met als titel ‘Van oerknal tot ons’ in de bibliotheek aan het Kuperusplein 48 in Heerenveen. 

Het publiek krijgt gelegenheid om vragen te stellen. Deze avond begint om 19.30 uur en is om ongeveer 21.30 uur afgelopen. Van tevoren aanmelden is gewenst. 

Het heelal kent een wonderlijke geschiedenis. Van oersoep naar sterren naar planeten naar ons zelf. Vele veranderingen hebben geleid tot onze Aarde en uiteindelijk zelfs tot ons mensen. Hoe heeft het leven zich kunnen ontwikkelen op onze blauwe planeet? Hoe bijzonder is dat? En hoe hangt dit af van onze plek in het heelal? Op deze en andere vragen zal Jeffrey Bout het antwoord geven. Een lezing over onze kosmische afkomst. Over onze wetenschappelijke kennis van het heelal en onze plaats hier. 

Jeffrey Bout is afgestudeerd sterrenkundige en brengt al jaren sterrenkunde naar scholen en verenigingen in Noord Nederland. Als gastdocent vertelt hij vol enthousiasme, waarbij hij zijn publiek het heelal zelf laat beleven. Honderden gastlessen heeft hij reeds geven voor scholen, verenigingen, als cursus, in een planetarium of onder de echte sterrenhemel. 

Belangstellenden kunnen zich aanmelden in de bibliotheek of via de website bmf.nl. De toegang is € 3,50 voor leden en € 5,- voor niet-leden van de bibliotheek. Voorkennis is niet vereist.  
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden