Lezing Rottumerplaat in bibliotheek Heerenveen

HEERENVEEN - Bioloog en vogelonderzoeker Barwolt Ebbinge geeft op 26 oktober een lezing in de bibliotheek aan het Kuperusplein 48 in Heerenveen naar aanleiding van zijn eerder dit jaar verschenen boek 'Rottumerplaat'. 

De avond begint om 19.30 uur en is om ongeveer 21.00 uur afgelopen. Van tevoren aanmelden is verplicht.

Ebbinge heeft in het afgelopen decennium, samen met zijn vrouw, het eiland diverse keren voor langere of kortere tijd bewoond om broedvogels, doortrekkers en wintergasten te tellen. Hij vertelt over zijn ervaringen en belevenissen op dit bijzondere natuurreservaat. Op deze avond kunnen de bezoekers een gesigneerd exemplaar van 'Rottumerplaat' kopen. Het is een prachtig naslagwerk geworden, waarvoor zijn vrouw Doortje Dallmeijer de foto’s maakte.

Rottumerplaat is tot natuurgebied verklaard, waar de mens maar in zeer beperkte mate voet aan wal mag zetten. In de jaren zeventig van de vorige eeuw zaten Godfried Bomans en Jan Wolkers er elk een week lang alleen. Voor beiden was dat een indrukwekkende ervaring die ze totaal verschillend beleefden. Voor veel natuurliefhebbers is Rottumerplaat een verboden eiland waar alleen een door Staatsbosbeheer aangesteld aantal vogelwachters mag komen.

De toegang is € 3,50 voor leden van de bibliotheek en € 5,00 voor niet-leden. Aanmelden kan in de bibliotheek of via bmf.nl