Lezing over opvoeden LHBT-kind in bibliotheek Heerenveen

HEERENVEEN - Op woensdag 7 oktober geeft Kirsten Visser een lezing over transgenderkinderen in bibliotheek Heerenveen aan het Burgemeester Kuperusplein 48.

 De avond begint om 19.30 uur en zal rond 21.00 afgelopen zijn. De toegang is gratis, maar van tevoren aanmelden is verplicht. Dit kan bij bmf.nl/lhbt

In de media is de laatste jaren is veel aandacht geweest voor transgenders. Toch is voor veel mensen nog onduidelijk wat het precies is. Kirsten Visser is moeder van transgender Sietse en vertelt waar LHBT voor staat, over uit de kast komen en hoe een transitie van een transpersoon eruit ziet. In haar lezing neem ze het publiek mee aan de hand van haar persoonlijke verhaal. Ze legt de begrippen genderdysforie en genderidentiteit uit en geeft aan wat  het verschil is tussen een transgender kind en een kind dat zich graag verkleedt. Ook geeft ze aan hoe je dit onderwerp bespreekbaar maakt binnen de familie- en vriendenkring, op school, sport, vereniging, werk en kerk. De aanwezigen krijgen de gelegenheid vragen te stellen.

Regenboogweek

Dit jaar organiseert stichting Regenboogbelang Heerenveen (RBH) voor de eerste keer de Regenboogweek (5-11 oktober) in Heerenveen. Een week vol kleur! Jaarlijks is op 11 oktober de internationale Coming Out Dag. Op die dag wordt over de hele wereld de regenboogvlag gehesen om te vieren dat iedereen het hele jaar door zichzelf moet kunnen zijn. Ook in Regenbooggemeente Heerenveen is het hijsen van de vlag inmiddels een kleurrijke traditie.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden