Lekker bakkie koffie actie voor de Voedselbank

HEERENVEEN – ‘Koffie, koffie, lekker bakkie koffie’, zong Rita Corita ooit. Dat lekkere bakkie is niet voor iedereen weggelegd. 

Met name niet voor de bezoekers van de Voedselbank in Heerenveen. En dat worden er steeds meer getuige het feit dat er, in tegenstelling tot vorig jaar, nu 220 eenlingen of paren gebruik maken van die noodzakelijke voorziening.

De 50 vrijwillige medewerkers hebben letterlijk en figuurlijk de handen dan ook vol om in de nieuwe vestiging aan de Vulcanus 35 (op het IBF Heerenveen) de ingebrachte etenswaren te sorteren en pakketten van samen te stellen. Daarin zit af en toe ook een pak koffie van de actie die de Lionsclub Heerenveen e.o. vorig jaar voerde. Toen konden bijna een miljoen, in de lokale supermarkten ingezamelde DE koffie- en theepunten, worden verzilverd voor maar liefst 2.086 pakken koffie

Samen DE koffie- en theepunten inzamelen voor de Voedselbank

Die succesvolle actie wordt in de aanstaande decembermaand dan ook herhaald. Andermaal zijn de supermarkten in de gemeente Heerenveen bereid om een plekje in te ruimen voor een inzamel box, herkenbaar aan de logo’s van de Voedselbank, koffie en theeproducent DE en de Lions serviceorganisatie.

Waar staan de inzamelboxen?

De schenkers van de punten kunnen vanaf 1 december 2022 daarvoor terecht in de volgende acht supermarkten in Heerenveen en omstreken: Albert Heijn, de beide Jumbo ‘s en Poiesz in Heerenveen, de Buurtsuper Oudeschoot, Poiesz in Akkrum. Coöp Brouwer Nieuwehorne en PLUS Jubbega 3e Sluis.

Gehoopt wordt uiteraard op een weer succesvolle actie in deze voor eenieder, en voor de Voedselbank bezoekers in het bijzonder, donkere periode van het jaar.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden