Leerlingen van CBS De Hoeksteen samen aan het ontbijt

HEERENVEEN - Woensdagochtend zaten alle leerlingen van CBS De Hoeksteen samen aan het ontbijt.

De leerlingen deden mee aan Het Nationaal Schoolontbijt. Het Nationaal Schoolontbijt is een landelijk ontbijtevenement met als missie een gezond ontbijt, elke dag en voor ieder kind. De leerlingen mochten  woensdagochtend in pyjama aan tafel voor een gezond ontbijt en een leuke les over de beste start van de dag. Zo leren de leerlingen op De Hoeksteen op een feestelijke manier hoe belangrijk een goed ontbijt is en wat je ’s ochtends het beste kunt eten.

"Samen maken wij ons sterk om te laten zien hoe belangrijk een gezonde start van de dag is", aldus Alet Krikken, Directeur van De Hoeksteen.

Het initiatief is in 2003 ontstaan uit een maatschappelijk idee van een aantal ambachtelijk bakkers. Zij wilden het belang van een gezond ontbijt onder de aandacht brengen van zoveel mogelijk schoolkinderen en hun ouders. Het begon klein: vijf basisscholen deden mee met een proef waarbij kinderen met hun juffen en meesters samen aan tafel gingen voor een feestelijk ontbijt. Inmiddels is het Nationaal Schoolontbijt uitgegroeid tot een zelfstandig en breed gesteund initiatief waaraan jaarlijks ruim een half miljoen kinderen deelnemen op zo’n 2.500 scholen en kinderopvanglocaties. Het ontbijtpakket wordt samengesteld volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum en bevat een keuze aan gezonde ontbijtproducten. Bij het ontbijtpakket ontvangen de scholen voor alle groepen aansprekend lesmateriaal. Zo wordt ontbijten nog leuker en beter! en in pyjama helemaal! 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden