Later is er de buienkans

Foto Henk van der Veer

SNEEK-Met de regen viel het gistermiddag in Friesland erg mee en brak her en der de zon erdoor. Deze dinsdag is gestart met veel zon, maar daar komt vandaag verandering in.

De bewolking neemt later toe en volgen enkele buien. De meeste buien zijn voor het noordwesten van de provincie weggelegd. De zuidwestelijke wind neemt ook weer toe, is deze nu nog op veel plaatsen zwak, ze wordt matig tot vrij krachtig, op het IJsselmeer en Wadden krachtig, af en toe hard, in het noordwestelijke deel van de Wadden is tijdelijk zelfs af en toe een stormachtige wind en moet men daar rekening houden met windstoten. De temperatuur ligt rond de 12 graden.

Komende nacht is een bui mogelijk, dit vooral bij de Wadden, verder opklaringen en daalt de temperatuur in het oosten van de provincie naar een 5 graden, aan de kust blijft deze steken op een 9 graden.

Morgen zon en wolkenvelden, het blijft droog. De wind is afgezwakt en komt uit het westen, zwak tot matig. Opnieuw een temperatuur van 12 graden.

Donderdag en vrijdag rustige weerdagen met in de nacht en ochtend grote kans op mist. Aan de temperatuur verandert overdag niet veel, de nachten worden kouder.

Dirk van der Meer
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden