Laatste uitruk voor oudste brandweerman van Fryslân

HEERENVEEN – Dinsdag aan het einde van de middag werd de oudste brandweerman van Fryslân, Leo Bol uit Heerenveen verrast met een laatste uitruk.

Om kwart voor zes werd de Heerenveense brandweer opgeroepen voor een automatische brandmelding in het Abe Lenstra stadion. Bij het uitrukken geeft de meldkamer aan dat er daadwerkelijk brand is geweest. De aanwezige BHV denk dat het onder controle is, maar wil toch de brandweer ter plaatse. Aangekomen bij het stadion Gaat Leo samen met een collega en de BHV richting het vak waar de brand zich zou afspelen. Daar blijkt echter dat alles in scene is gezet. De gehele familie en oud collega’s zitten op de tribune. Ook is Omrop Fryslân aanwezig.

“Dit had ik niet verwacht. Ik dacht dat deze melding echt was. Het is perfect in elkaar gezet. En dan ook nog in het stadion waar ik al vele jaren zit als trouwe sc Heerenveen supporter. Geweldig mooi!” reageert Leo. Na de uitruk keerde de ploeg met Leo terug naar de Kazerne. Hier waren alle blusgroepen aanwezig. Leo werd toegesproken door afdelingshoofd Margreet Zoer en burgemeester Tjeerd van der Zwan. Ook dit was een grote verrassing. Er werd teruggekeken op 37 jaar brandweer. Daarnaast was Leo met zijn 67 jaar de oudste brandweerman van Fryslân. Met trots kijkt hij terug op mooie, maar ook minder mooie dingen die hij in al die jaren meemaakte. Hij kreeg in de kazerne nog diverse cadeaus uitgereikt. Daarnaast werden er met inachtneming van de coronaregels onder het genot van een hapje en drankje herinneringen opgehaald.

Leo Bol blijft echter toch een beetje betrokken bij de brandweer. Hij blijft actief als barman in de kantine.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden