Kunstroute OBS Het Slingertouw vrolijkt de wijk Skoatterwâld op

HEERENVEEN - Kunst in huis; er zijn veel mensen die een mooi schilderij of beeld in de kamer hebben. 

Maar niemand hangt z'n kunstwerk voor het raam. In de wijk Skoatterwâld doen ze dat wél. De kinderen van OBS Het Slingertouw stellen hun eigen kunstwerk tentoon. Van 1 tot en met 5 februari kunnen ouders, kinderen en andere belangstellenden deze bijzondere kunstwerken bekijken op een speciale Kunstroute. 

Om tijdens deze lockdown ook aandacht te geven aan de creatieve talenten van de kinderen én de kinderen en hun ouders in beweging te houden, bedachten de leerkrachten van basisschool Het Slingertouw het plan om een eigen kunstroute te maken.  

De afgelopen week werd er al thuis door de kinderen druk gewerkt aan prachtige kunstwerken. Het idee is dat de kinderen allemaal één raam versieren met kunst, zodat iedereen het buiten kan bekijken. Iedereen kan zijn eigen creativiteit gebruiken. Er zijn ook kinderen die het hele raam hebben beschilderd. En er zijn zelfs prachtige houten en beweegbare kunstwerken gemaakt.

Afgelopen maandag kwam Omrop Fryslan de aftrap geven van deze kunstroute door middel van een radioverslag. Hierbij kwam twee ouders en een leerling aan het woord en gaven twee leerkrachten uitleg over de Kunstroute.  

Robin is één van de kunstenaars. "Ik heb ons gezin in de sneeuw gemaakt. Het hele papier is blauw met witte staafjes eroverheen. Ik heb er wel heel lang over gedaan. Ik heb het grote papier helemaal gekleurd en de sneeuw gemaakt met wattenstaafjes." Het schilderij is te zien bij het raam in de woonkamer. Robin's moeder is maar wat trots op het kunstwerk van haar zoon. "Dit is hartstikke leuk om samen te doen. We hopen op heel wat bezoekers die vanaf de weg Robin's kunstwerk komen bewonderen. 

De leerkrachten geven aan dat een bijkomend voordeel is dat de wijk Skoatterwâld een stuk kleurrijker is geworden. "We hebben een aantal kinderen op school die buiten Heerenveen wonen. Die mogen hun kunstwerken ophangen op school. Het resultaat is prachtig geworden. Dus allemaal naar buiten toe om te zien wat we hebben gemaakt."