Knooppunt Heerenveen is weer volop aan het samenwerken met de scholen en bedrijven

HEERENVEEN - Knooppunt Heerenveen is het initiatief van de ondernemersverenigingen in de regio Heerenveen, het onderwijs en de gemeente Heerenveen.

Doel is het verbeteren en intensiveren van de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven met als gevolg dat jongeren zich binden aan bedrijven en onze regio. Hoe doen we dat? Door jongeren met echte opdrachten uit de praktijk aan de slag te laten gaan. Zo maken ze kennis met sectoren waar name vraag is naar arbeidskrachten. Denk bijvoorbeeld aan de sector Techniek. De ontwikkelingen in het bedrijfsleven gaan snel, ondernemers kunnen docenten en jongeren daarover informeren. Anderzijds kunnen docenten de ontwikkelingen in het onderwijs presenteren. Ook organiseert Knooppunt met en voor alle betrokkenen masterclasses en inspiratiesessies.

Studio Knooppunt. ‘Knooppunt gaat door met de online masterclasses en inspiratiesessies.

Sinds de lockdown is de onlinewereld enorm ontdekt. Videobellen, samenwerken aan een onlinedocument, online les, streamen en nog veel meer. Vooral het laatste is interessant voor Knooppunt. 

Doordat de fysieke events niet door kunnen gaan vanwege covid-19 is Knooppunt gedwongen de inspiratiesessies en de masterclasses online aanbieden. In november 2020 is Knooppunt Heerenveen gestart met het streamen van verschillende video’s waarin diverse onderwerpen worden uitgelicht. Doordat op de eerste livestream zo enthousiast is gereageerd door zowel bij de ondernemers als het onderwijs, wil Knooppunt Heerenveen hierin door gaan. 

Zo is Studio Knooppunt ontstaan. Samen met studenten en professionals zijn we bezig geweest om de studio te realiseren. 

Zo wil Knooppunt Heerenveen de kijker blijven inspireren met online events.  Deze worden uitgezonden via ons YouTube kanaal: ‘knooppuntheerenveen’. 

Inspiratiesessies

28 April ’21

Op 28 april is er een livestream geweest vanuit Knooppunt Heerenveen. Het doel van de livestream was de Innovatie in de bouw laten zien aan de docenten van de opleidingen bouwkunde, ICT, Smart industry, Smart building, Elektrotechniek, Installatietechniek en Werktuigbouw. Dit omdat de veranderingen in de bouwsector ook invloed hebben op zijn toekomstige medewerker. Nieuwe trends en ontwikkelingen vragen naast bestaande kennis en kunde nieuwe competenties van de bouwmedewerker. Deze veranderingen biedt kansen voor het onderwijs maar vraagt ook om een toekomstbestendige vorm en inhoud van het onderwijsaanbod. De livestream is terug te zien op het YouTube kanaal van Knooppunt Heerenveen.

26 Mei ’21

Vanuit de nieuwe studio van Knooppunt Heerenveen zal er op 26 april een livestream worden uitgezonden samen met de gemeente Heerenveen en de voorzitters van de ondernemersverenigingen in en rondom Heerenveen. Corona speelt nu al enige tijd een grote rol in ons leven. Natuurlijk ook voor ondernemers in onze gemeente. Op woensdag 26 mei a.s. verkent wethouder Hedwich Rinkes, samen met de voorzitters van de lokale ondernemersverenigingen in de regio Heerenveen welke kansen en bedreigingen de Corona Crisis biedt.  

Onder leiding van Annemieke Mintjes wordt aan de hand van thema's bovenstaand vraagstuk uitgediept. De livestream vindt plaats van 19:00 tot 20:00 op 26 mei ’21.

Prio zet zich in voor de horecaondernemers in en rond om Heerenveen.

De afgelopen weken is de werkgroep PR!O druk bezig geweest in Knooppunt Heerenveen.

De opdracht van PRIO is om diverse opleidingen te koppelen aan de beroepspraktijk om zo o.a. volledige kerntaken te examineren in een hybride omgeving en om vernieuwing te realiseren in de branche. Zo ontmoeten de studenten lokale ondernemers met echt vraagstukken.

Er is door lokale horecaondernemers uit Heerenveen en oranjewoud een vraagstuk bij de werkgroep Prio neergelecht. De uitdagingen voor de studenten was het ontwikkelen van een culinaire wandeltocht. Hierbij is er gevraagd hoe de lokale burger maar ook de toeristen op een leuke en gezonde manier   

De studenten hebben ontdekt hoe de samenwerking met een echte opdrachtgever in zijn werk gaat. Van het krijgen van een opdracht tot het pitchen van je idee. Er wordt gebruik gemaakt van een methode die probleemoplossend werkt en waarmee buitengewone, creatieve resultaten behaald kunnen worden. De beste ideeën worden in de praktijk uitgevoerd. Zo worden er verschillende ervaringen opgedaan die de studenten kunnen meenemen in hun verdere loopbaan.

OOK NIEUWSGIERIG?

Ben je een student, en wil je een eigen bedrijf starten of met je neus uit de schoolboeken en echte opdrachten binnenhalen? En ben jij een ondernemer die kennis en ervaring wil over brengen aan het onderwijs? En kan een student iets voor jouw bedrijf betekenen.

Of ben je gewoon nieuwsgierig? Neem dan met ons contact op en maak gebruik van ons netwerk. Ook kunt je ons volgen op sociale media, Instagram, Facebook en LinkedIn. Laat je informeren en inspireren!

Telefoon: 0513 - 724 221

email: info@kph.frl

Burgemeester Kuperusplein 142

8442 CJ Heerenveen.