Kinderen van Tjongerschool serveren oogstsoepen bij Piipskoft Mildam

MILDAM - Woensdagochtend 26 oktober werden de bezoekers van Piipskoft in Mildam verrast door de kinderen uit groep 7/8 van obs de Tjongerschool.

Deze week vindt voor de hele school de afronding plaats in het kader van het Oogstthema. Met oogstgroenten werden vijf heerlijke soepen bereidt door de kinderen en daarna opgediend. De ouderen genoten zichtbaar van deze samenwerking tussen school en dorp..

Thema Gigagroene oogst

De Tjongerschool werkt al geruime tijd met thema’s gedurende het schooljaar. Als begaafheidprofielschool, daarvan zijn er 3 in Friesland, wil de dorpsschool voor alle kinderen op zijn/haar eigen niveau uitdaging bieden aan de hand van thema’s en lesaanbod. Zo was het kinderboekenweekthema dit jaar Gi-ga-groen. De school gaf haar invulling hieraan door een maand lang stil te staan bij ‘oogst’ en dit op verschillende manieren uit te diepen. De vier gemengde klassen gaven hier op hun eigen wijze een leuke, educatieve en informatieve manier invulling aan. Zo gingen de kleuters van groep 1-2 kijken bij het mais hakselen, groep 3-4 ging op excursie naar de Fruithof de Struikrover in Oldeholtpade, groep 5-6 heeft pompoenen uitgehold en fruit gedroogd om oogstchips van te maken en groep 7/8 heeft zelf soepen bedacht, gekookt en opgediend.

Bezoekers Piipskoft genieten van oogstsoepen

De aankondigingsposters voor het soep eten hingen al een paar weken in Mildam, daarnaast hadden de kinderen zelf placemats gemaakt en de decoratiegroep had de kantine van vv Mildam helemaal versierd in oogststijl. Na de koffie was de serveergroep aan de beurt om de komkommer-, pompoen-, courgette-, venkelprei- en groentesoep op te dienen. Het smaakte prima en de kinderen werden met luid applaus bedankt. Gelukkig waren er nog een paar soepen over om de kinderen van groep 1 t/m 8 ook nog even te laten proeven van de heerlijke soepen. Een zeer geslaagde ochtend voor zowel jong als oud. 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden