Kinderen mogen in Heerenveen gewoon langs de deuren tijdens Sint Maarten

HEERENVEEN - Er kan dit jaar heel veel niet doorgaan door de coronacrisis. Voor jongere kinderen is dat best wel ingrijpend. Daarom is het fijn om te weten dat kinderen wel Sint Maarten kunnen lopen, al zijn er wel wat aanpassingen nodig. Dit maakte de gemeente Heerenveen woensdag bekend.

Willen je kinderen langs de deuren gaan tijdens Sint Maarten? Dat kan, maar dan in een klein groepje. Zijn de kinderen te jong om alleen te lopen? Ga dan met je eigen kind(eren) of met een klein, vast groepje (maximaal twee volwassenen) langs de deuren. Hou je dan wel minimaal 1,5 meter afstand van elkaar en van de bewoner(s).

Hoe dan wel en hoe niet?

Als iedereen zich aan de maatregelen houdt, is er genoeg ruimte om in kleine groepjes langs de deuren te gaan. Het besluit om kinderen wel of niet langs de deuren te laten gaan ligt natuurlijk bij de ouders/verzorgers.

Het is in ieder geval NIET de bedoeling:
· om met een groep in een optocht te lopen;
· om een activiteit te organiseren waarbij volwassenen in een groep bij elkaar komen;
· dat volwassenen meezingen. Want dat mag volgens de regels van de noodverordening niet. Houdt u ook daarmee rekening?

En ook belangrijk: niet iedereen doet mee

Niet iedereen zal even enthousiast de deur openen. In deze tijden is dat misschien omdat de bewoner(s) veel meer risico lopen om ziek te worden, of omdat ze besmet zijn of ziek. Natuurlijk kan er ook een andere reden zijn. Doen mensen niet open, loop dan naar een volgend huis en heb begrip voor mensen die liever niet open doen.

Voor de mensen thuis

We adviseren inwoners om voorverpakte traktaties in een mand klaar te zetten en zelf bij de deur een stap terug te doen. Voor wie graag meewerkt aan dit kinderfeest is het een tip om een lichtje/lampje bij de deur te zetten, zodat de kinderen weten waar ze kunnen aanbellen. Zo kan Sint Maarten toch een feest voor de kinderen van de basisscholen zijn.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden