Jongeren Protestantse Gemeente Heerenveen slapen in hun eigen tuin voor vluchtelingen

HEERENVEEN - Jongeren van de Protestantse Gemeente Heerenveen slapen in hun eigen tuin voor vluchtelingen. 

Zij doen dat in de nacht van de vluchteling: zaterdag 20 op zondag 21 juni 2020. Ze laten zich sponsoren en halen zo geld op voor jongeren en ouderen die iedere nacht in tenten slapen: vluchtelingen in kamp Moria op Lesbos, via Stichting Bootvluchteling.

De nacht wordt goed gevuld! De opening wordt verricht door een Bekende Heerenvener, er zijn benefrietjes die op een vastgesteld tijdslot door iedere deelnemer opgehaald kunnen worden bij Trinitas, er is een toffe tentquiz, een muziekTop-10 in je Tent, verkiezing van de mooiste tent (mét prijs). ’s Ochtends is er een heuse workout door een stervoetballer (!) en krijgen alle deelnemers een ontbijtje in hun tent bezorgd. De actie wordt afgesloten met het bekendmaken van het totale sponsorbedrag. De actie voor Stichting Bootvluchteling gaat daarna nog even door tijdens de (online) dienst van de Protestantse Gemeente: de avondmaalscollecte van deze zondag wordt bestemd voor hetzelfde doel.

Twee gemeenteleden van de Protestantse Gemeente Heerenveen hebben via Stichting Bootvluchteling de handen uit de mouwen gestoken in kamp Moria. In de tentennacht vertel één van hen, Els Pereboom, over haar ervaringen daar. Dominee Anne-Meta Kobes: ‘we hopen dat door deze actie jongeren zich meer verbonden voelen met vluchtelingen ver weg. Juist wanneer je in je eigen tent verhalen hoort over jongeren die leven in tenten in kamp Moria, gaan die verhalen meer voor je leven. En ik denk dat we ons de volgende nacht extra realiseren hoe bijzonder het is dat wij dan gewoon weer in een veilig, eigen huis kunnen slapen.’

Via het Instagram account van FollowUpHeerenveen kan iedereen de Nacht in de Tent volgen! Door de deelnemers wordt contact met elkaar gehouden in een speciale NachtindeTent-whatsappgroep. Goede wifi in de tuin is dus handig .
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden