Inspiratieavond: Hoe groen is Heerenveen in 2050 in bibliotheek Heerenveen

HEERENVEEN - Op vrijdag 16 juni organiseren Bibliotheek Heerenveen en Le Roy tuin een inspiratieavond.

Tijdens deze avond delen Marian Stuiver en Rob Hendriks hun visie op de groene stad en gaan de bezoekers onder leiding van Peter Wouda met elkaar in discussie.

Natuur in de stad

De avond staat in het teken van 'de Symbiotische Stad', waarin de natuur leidend is en de mens deelnemer. Hoe kunnen we de natuur een plek geven in onze steden en tegelijkertijd onze steden een plek geven in de natuur? Dit is de centrale vraag die we met elkaar willen verkennen. We willen graag van gedachten wisselen over wat er al gebeurt, wat we kunnen en willen doen en hoe we Heerenveen voor ons zien in 2050.

Sprekers over de symbiotische stad

Marian Stuiver en Robert Hendriks gaan hun visie over de groene stad delen. Marian is wetenschapper aan de Universiteit van Wageningen. Daarnaast is ze auteur van het boek ‘De symbiotische stad’, waarin ze een pleidooi houdt voor steden waar mens, dier en natuur in harmonie samengaan. Rob Hendriks is architect en heeft Louis Le Roy goed gekend. Hij gaat aan de hand van een aantal projecten die hij heeft gedaan, de symbiotische stad verder uitwerken. De sprekers gaan onder leiding van Peter Wouda, bouwmeester van Le Roy tuin in Heerenveen, hun gedachten hierover uitwisselen.

Lezing in Bibliotheek Heerenveen

De avond is van 19.30 – 21.30 en de toegang is gratis. Liefhebbers kunnen na afloop een wandeling maken door de Le Roy tuin. Aanmelden kan op bmf.nl of bij de servicebalie van de Bibliotheek.