Inloophuis De Skulp in Heerenveen heeft het zwaar

HEERENVEEN - Een groot aantal IPSO (Instellingen PsychoSociaal Oncologie) Inloophuizen verkeren in financieel noodweer door de coronacrisis. 

De inkomsten zijn onder andere afhankelijk van KWF Samenloop. Tijdens dit 24 uur durende wandelevenement komen jaarlijks duizenden mensen in actie voor onder andere de inloophuizen. Vanwege de coronacrisis konden de Samenlopen ook in Friesland dit jaar niet doorgaan. Het gevolg is dat inloophuis De Skulp Friesland nu minder geld ontvangt.

Inloophuis De Skulp, de enige in Friesland
KWF is bekend vanwege het ophalen van geld voor kankeronderzoek. Terwijl de mentale ondersteuning zo cruciaal is op kwaliteit van leven. Vijf jaar geleden is De Skulp, centrum voor leven met kanker, opgericht. Als enige in zijn soort heeft De Skulp een SkulpCafé o.a. in Heerenveen
Om ervoor te zorgen dat de SkulpCafé’s de coronacrisis doorstaat, komen zij in actie. Via https://acties.kwf.nl/fundraisers/deskulpcentrumvoorlevenmetkanker
Zij verzamelen geld in op diverse manieren onder andere worden er mondmaskers gemaakt. Kijk op: https://acties.kwf.nl/fundraisers/idagalama/huisinactie

Onmisbare plek
Dat het belangrijk is dat het SkulpCafé blijft bestaan, staat als een paal boven water. Het inloophuis is een onmisbare plek voor mensen die te maken hebben met kanker. In Nederland leven zo’n 1 miljoen mensen met en na kanker. Daar waar het in het ziekenhuis draait om het fysieke herstel, zorgt het SkulpCafé voor de emotionele nazorg. Het is een plek om thuis te komen, een verhaal te delen en een luisterend oor te vinden.

SkulpCafé Heerenveen
Sinds 2018 ben ik als gastvrouw betrokken bij De Skulp. Sinds een paar maanden mag ik Annie, samen met Alie leiding geven aan ons prachtige en enthousiaste team van Skulp Heerenveen. Samen als team ons inzetten voor mensen geraakt door kanker.  De meeste vrijwilligers zijn gastvrouw geworden vanuit eigen ervaring en weten hoe belangrijk het is dat er een plek is waar je terecht kunt voor een luisterend oor, een gesprek. Of je nu patiënt, naaste, kind of ouder bent, iedereen geraakt door kanker is welkom bij De Skulp. De afgelopen jaren hebben wij gemerkt hoe belangrijk het is dat De Skulp er is. Mensen voelen zich veilig en kunnen hun verhaal kwijt. We begrijpen elkaar en weten wat de ander voelt. Maar ook gezelligheid, een lach en een traan horen erbij en zijn heel belangrijk.

Vogelvoerkransen
Team Heerenveen steunt Huis in actie, omdat we weten hoe belangrijk het Skulpcafé, de wandelingen en de activiteiten zijn. De gastvrouwen van Skulpcafé Heerenveen maken voor deze actie vogelvoerkransen en hopen hiermee een mooi bedrag op te halen voor De Skulp. De vogelvoerkransen zijn te bestellen via annie.adema@deskulp.nl en alie.langhout@deskulp.nl. Steun jij ook De Skulp met deze actie?  Doneer dan nu!