Huiswerkcafé: ZONE WERK & CHILL in Trinitas Heerenveen

Foto: Dennis Stoelwinder

HEERENVEEN - In samenspraak met het gemeentelijke welzijnswerk in Heerenveen, organiseert de Protestantse Gemeente Heerenveen in deze crisistijd een huiswerkcafé: ZONE WERK & CHILL.

 Doelgroep: iedereen die op de middelbare school zit. Iedere woensdag is het gebouw tussen 16-18 uur open voor maximaal 30 jongeren. Een oud-docent is beschikbaar voor huiswerkbegeleiding, er is een ruimte waar je in stilte kunt werken en een plek om te ontspannen met o.a. bank, tafeltennistafel en biljart. De middag wordt afgesloten met een rondje verzoeknummers op het grote scherm & de geluidsinstallatie van de grote zaal. Tijdens de eerste editie viel de organisatie op: de jongeren bleven het langst in de huiswerkruimte zitten! In elkaars nabijheid, op afstand, huiswerk maken motiveert.

De Protestantse Gemeente Heerenveen startte dit initiatief na signalen van jongeren en hun ouders: steeds meer jongeren raken door de coronacrisis in de knel. De motivatie om te leren voor school wordt minder, jongeren hebben last van depressieve gevoelens. Door de regering wordt ruimte geboden voor crisisopvang voor jongeren. Zo kwamen we uit op deze plek waar jongeren elkaar, binnen de maatregelen, even in een andere setting kunnen ontmoeten en hun hart kunnen luchten. 

Wekelijks op woensdag inloop tussen 16-18 uur. 

De eerst keer was op woensdag 24 maart 2021  

Max. 30 personen binnen. 

Ook bij ons geldt: houd je aan de coronaregels.

Locatie: Trinitas. Coehoorn van Scheltingaweg 1, Heerenveen.

 

Meer weten? Neem contact met ons op: ds. Dorette van Houten (0622972598) of Free Menzinga (jeugdraad) (0611206941)