Henk Kok geeft lezing over de rampen in de geschiedenis van Heerenveen

HEERENVEEN - Op maandag 14 november geeft Henk Kok een lezing in de bibliotheek over de rampen die Heerenveen in de loop der tijden hebben getroffen. 

Deze lezing vindt plaats in het kader van de Maand van de Geschiedenis met als thema: Wat een ramp! De avond begint om 19.30 uur en aanmelden kan op bmf.nl

Tijdens de lezing van Henk Kok komen vier verschillende thema’s aan de orde. Zo wordt er aandacht besteed aan het rampjaar 1672 met een overzicht over de betekenis en de gebeurtenissen voor Heerenveen. En de gevolgen van de grote overstroming van februari 1826 wordt aan de hand van een kaart en een tekening en enkele schilderijen van de Heerenveense schilder Dirk Piebes Sjollema in beeld gebracht. Ook besteedt de spreker aandacht aan de ramp, die de Joodse familie Leefsma van de Asterstraat 17 in de Tweede Wereldoorlog trof. Het is een verhaal over opoffering en verraad. Hij sluit af met de ramp van het verdwijnen van een stuk cultureel erfgoed rond de jaren ’80, die Heerenveen trof. Een aantal iconische gebouwen rond het Gemeenteplein, zoals de watertoren, het postkantoor en de voormalig Rooms-Katholieke kerk werd toen gesloopt.

Henk Kok (1947) is geboren in Zuid-Holland, verhuisde op jonge leeftijd naar Friesland en woont in Heerenveen. Hij volgde o.a. de Universitaire opleiding didactiek van het Recht. Hij zit bij de Stichting Historie Heerenveen en publiceert regelmatig historische artikelen in De Veenbrief en andere media.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden