Gezellige bedoening in het SinterklaasHotel

HEERENVEEN – Het Posthuis Theater in Heerenveen functioneert deze weken als SinterklaasHotel, voor de dagen en nachten dat Sint Nicolaas en zijn gevolg in het Friese Haagje verblijven.

Zaterdagmiddag gingen de deuren van het Sinterklaas Hotel in het Posthuis Theater weer open. Ook op zondag 22 november en zaterdag 28 november is het hotel van de goedheiligman geopend voor het jeugdig publiek, tussen 12:00 en 18:00 uur via tijdsloten van elk een uur. Per uur kunnen 30 kinderen naar binnen. Alle dagen en alle uren zijn inmiddels al wel volgeboekt. 

Het was zaterdagmiddag een gezellige bedoening in het SinterklaasHotel. De kinderen genoten als vanouds. 

Oproep Sinterklaas

Sint Nicolaas doet hierbij nogmaals een oproep aan de kinderen, óók aan de kinderen die géén kaartje hebben voor het SinterklaasHotel. Hieronder volgt de oproep van de Goedheiligman.

Wat is het toch weer fijn om in Heerenveen te zijn! Elk jaar komen Sint en alle Pieten-vrienden met een boot vól speelgoed naar Nederland. Ik vind het namelijk erg belangrijk dat iedereen kan spelen met speelgoed. Voor pakjesavond regel ik de cadeautjes. Maar voor de rest van het jaar, als we weer in Spanje zijn, kan ik daar niet voor zorgen. Gelukkig heeft Heerenveen een Speelgoedbank, die zorgt voor speelgoed als ouders even geen geld hebben om iets voor hun kinderen te kopen.

Daarom vraag ik jullie om hulp! Willen jullie 1 stuk speelgoed doneren aan de Speelgoedbank? En dat speelgoed dan meenemen, of brengen naar het SinterklaasHotel in het Posthuis Theater in Heerenveen? Natuurlijk wil je niet je favoriete speelgoed weggeven, en dat hoeft ook niet. Maar je hebt vast nog wel iets moois liggen waar jij niet veel meer mee speelt. Dat zou zomaar een favoriet van een ander kind kunnen worden! Dat speelgoed mag natuurlijk niet stuk zijn, het moet er nog mooi uitzien en heel zijn. Het speelgoed kun je inleveren op 21, 22 of 28 november, tussen twaalf en zes uur, bij het SinterklaasHotel in het Posthuis Theater. En heb je nog een rol inpakpapier liggen? Ook dit kan de Speelgoedbank goed gebruiken. Als iedereen gaat doneren, dan hoef ik mij de rest van het jaar geen zorgen te maken als wij weer in Spanje zijn.

Alvast bedankt en tot snel!

Sint Nicolaas.

Het SinterklaasHotel wordt mede mogelijk gemaakt door de Heerenveense Ondernemers Vereniging (HOV). Voor wie vragen heeft aan Sint Nicolaas over deze oproep, verwijzen we naar het Facebook van Sinterklaas in Heerenveen, @SintinHeerenveen. Sint Nicolaas stuurt ook regelmatig een vlog vanuit het SinterklaasHotel. Hierbij één van de vlogs van Sint Nicolaas, over de Speegoedbank.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden