Geen QR controle bij Pannenkoekenboerderij De Koppenjan in Jubbega, iedereen blijft welkom

JUBBEGA - Pannenkoekenboerderij De Koppenjan in Jubbega weigert mee te doen aan de QR controle in de horeca per 25 september.

Dit laat het horecabedrijf in een bericht op Facebook weten. De Koppenjan geeft aan dat zij geen mensen willen uitsluiten bij de deur en is daarnaast van mening dat de overheid nu een stap te ver gaat met het blijven verlengen van een specifieke opgelegde sluittijd en het uitrollen van een QR controle systeem.

,,Het kan niet zo zijn dat heel het land van het slot gaat en wij een bepaalde groep moeten overtuigen van een vaccin. Dat is niet aan ons. Geen steun betekent ook geen maatregelen. Bij ons blijft iedereen welkom. Ook na 25 september. Wij adviseren andere horeca zich ook uit te spreken vóór de persconferentie. De QR controle voor bijv. de horeca moet van tafel. Wij geloven niet dat handhaving en politie achter dit besluit staan. Er is al maanden geen handhaver of politie te vinden en wij concluderen dan ook dat opgelegde maatregelen buitenproportioneel zijn. Beloon ondernemers die een stap nemen in herinrichting, innovatie en frisse lucht. Hou op met van ons een politie agent maken. We trekken hier een lijn en hopen dat de andere Horeca dit geluid ook laat horen" laat De Koppejan op Facebook weten.
 
Het werken met QR controle gaat voor veel horecaondernemers, bioscoopeigenaren en de culturele sector een stap te ver. Zij zijn van mening dat de overheid hen gebruikt om de vaccinatiegraad te verhogen. Daarnaast zou het een onwerkbare situatie worden. 
 
Dinsdagavond om zeven uur is er weer een persconferentie van premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge. Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden