Fotograaf Reiny Bourgonje wederom in de prijzen bij de Italiaanse Siena Award

HEERENVEEN - Fotograaf Reiny Bourgonje wederom in de prijzen bij de Italiaanse Siena Awards , The Creative Photo Awards 2022.

Met het portret van haar nichtje Esther van Halderen “African Art” en van Lanou Dijkstra “New People, Old Masters” is Reiny Bourgonje voor het derde jaar in de prijzen gevallen uit meer dan 48.000 inzendingen.

Afgelopen jaren kon ze haar prijzen niet in ontvangst nemen omdat corona roet in het eten gooide. Hopelijk kan ze dit jaar wel naar Siena voor de prijsuitreikingen.

 Bourgonje, geboren en getogen Heerenveense, is autonoom kunstenaar met portretfotografie als specialisme.  Ze wordt geïnspireerd door de kunstgeschiedenis, maar bovenal door maatschappelijke thema’s als identiteit en afkomst. 

Bourgonje legt de werkelijkheid vast maar grijpt daarbij de mogelijkheid aan om het portret te ensceneren naar haar eigen concept.  Bourgonje laat al de diversiteit van de mens in haar portretten doorschemeren. 

Door een zorgvuldige enscenering communiceert ze met de beschouwer.  Haar portretten spreken tot de verbeelding, zijn herkenbaar en roepen emotie op.