Femke den Heijer uit Heerenveen zeilt haar droom achterna

HEERENVEEN - Als brugklasser hoorde de nu 14-jarige Femke den Heijer uit Heerenveen er voor het eerst over: School at Sea. Een half jaar varen op een Tall Ship en ondertussen je school doen. Dat leek haar wel wat.

Nu, ruim 2 jaar later, staan bijna alle seinen op groen om deze missie SAS ook echt te gaan volbrengen. De leerling van OSG Sevenwolden stapt in oktober 2020 aan boord voor dit avontuur van 6 maanden.

School at Sea is een programma dat zich richt op het ontwikkelen van talent en leiderschap. Vanuit de visie dat leren door te doen je verder kan brengen, doe je inzichten op over de wereld en over jezelf. “Leren met de zee om me heen lijkt me geweldig”, zegt Femke. Het is geen snoepreisje want er wordt veel van de bemanning verwacht. Schoolwerk, wachtlopen, het schip varen. Tijdens de reis naar de Caraïben en terug, leren de 37 leerlingen die meegaan zelfs een volledige scheepsovername van de Thalassa. Met deze levenservaring in haar rugzak wil Femke later ook graag anderen helpen om hun droom te verwezenlijken. Maar eerst haar eigen avontuur.  

“Eigenlijk duurt het avontuur al veel langer. Op mijn kamer hangt een aftel-kalender die op 1 januari 2019 startte.” Dat was het moment dat het idee geen bevlieging bleek te zijn maar een echt plan. Femke volgde een fondswerftraining en begon met het opzetten van acties. Om deel te nemen aan de reis en de expedities is een flink bedrag nodig. “Ik ben al een eind op weg, maar heb nog een eindsprint nodig om mijn plek aan boord veilig te stellen”, aldus Femke. Iedereen die wil helpen is welkom op de website femkedenheijer.wixsite.com/missiesas. Daar is ook meer te lezen over het avontuur van Femke.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden