FC Groningen dreigt met aangifte tegen journalist ui Heerenveen vanwege item stadionverbod

HEERENVEEN - Voetbalclub FC Groningen dreigt aangifte te doen tegen journalist Darshan Boerema uit Heerenveen, die ook voor Omrop Fryslân werkt.

Boerema wil zondag tijdens FC Groningen - Ajax laten zien dat iemand met een stadionverbod toch het stadion in kan komen.

De voetbalclub is niet gediend van de plannen van Boerema. De club denkt niet dat het moedwillig omzeilen van maatregelen het algemeen belang dient. En vraagt zich af 'of dit kan worden geschaard onder de categorie 'onderzoeksjournalistiek'', zo valt te lezen op haar website. De club neemt in het bericht een behoorlijk dreigende toon aan. 

'Uitlokking strafbaar'

FC Groningen raadt de journalist af om zijn plan door te zetten. Als hij samen met de persoon met stadionverbod toch naar binnen probeert te komen, zal de club aangifte tegen beiden doen. 'Het negeren van een zo'n verbod, maar ook de uitlokking daarvan, is strafbaar'. Boerema vindt het jammer dat de club geen contact met hem heeft gezocht. "Dan had ik kunnen uitleggen dat deze actie onderdeel is van een groter item over stadionverboden", zegt hij.

Mee met vermomde supporter

Volgens Boerema is hij in contact gekomen met iemand met een stadionverbod die al in lengte van jaren vermomd de Euroborg binnenkomt. "Er wordt door FC Groningen de suggestie gewekt dat ik iemand daarvoor overhaal. Maar ik loop dus gewoon mee."