Eva Jinek in gesprek met de Bibliotheek in Posthuis Theater Heerenveen

HEERENVEEN - Zaterdag 2 juli om 11.00 uur is auteur en presentatrice Eva Jinek te gast in het Posthuis Theater in Heerenveen. Ze gaat het gesprek aan over haar boek Droom groot, een serie bijzondere interviews met vrouwen die Jinek bewondert en als rolmodel ziet.

“Wij hebben Eva uitgenodigd om over haar boek te praten en zijn ontzettend blij dat ze op onze uitnodiging is ingegaan. We hebben in de afgelopen 4 jaar dat het Els Borst Netwerk Fryslân bestaat, gemerkt hoe belangrijk rolmodellen zijn, niet alleen in de politiek maar ook daarbuiten. Eva is zo’n rolmodel en we zijn dus enorm vereerd dat ze naar Heerenveen komt” aldus Nicky Kruizinga Hylkema, voorzitter Els Borst Netwerk Fryslân.

In het Posthuis Theater gaat programmeur Cecile Steenwijk van Bibliotheken Mar en Fean met Jinek in gesprek over het ontstaan van dit boek. Vervolgens is er een signeersessie en worden de bezoekers uitgenodigd om elkaar onder het genot van een lunch te ontmoeten. Hier zijn verder geen kosten aan verbonden maar aanmelden is in wel noodzakelijk. Dit kan door een mailtje te sturen naar ebn@d66friesland.nl 

Jinek sprak voor haar boek met mensen die ze als voorbeeld ziet en waar ze tegen opkijkt, die uitzonderlijk presteren en die bereid zijn om te vertellen welke strijd daaraan vooraf ging.

Portretten van bekende en minder bekende mensen zoals Carry Knoops, Naz Kawan, Merel Westrik, Angela Maas, Rianne Letschert en Eva's moeder Radana. Eén ding hebben ze gemeen: de onbreekbaarheid van hun wil. Dit boek viert de kracht van hun doorzettingsvermogen.

Dit evenement is een initiatief van het Els Borst Netwerk Fryslân en Bibliotheken Mar en Fean en wordt mede mogelijk gemaakt door de Heerenveense afdelingen van de PvdA, GroenLinks, D66 en Heerenveen Lokaal.

 

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.bmf.nl