Eerste exemplaar “Nuveraardige Ferhalen ut de gemeente It Hearrenfean” voor burgemeester Tjeerd van der Zwan

HEERENVEEN - Toen in januari 2016 de eerste editie van de GrootHeerenveen krant uitkwam viel het Jan Gerben Mulder uit Nieuwehorne op dat er geen Fryske artikelen instonden.

,,Dat vond ik toch wel spijtig, want in de meeste huis aan huis bladen wordt het Frysk niet gebruikt. Ik heb een mailtje gestuurd naar de redactie van GrootHeerenveen met de vraag of ik een Fryske rubriek mocht maken met Fryske historische en folksverhalen  die in de gemeente Heerenveen hebben gespeeld. Na een eerste proefverhaal liet de redactie weten dat het door moest gaan. Nu schrijf ik al vier jaar met trots een Frysk verhaal in de maandelijkse uitgaven van de GrootHeerenveen krant” vertelt Jan Gerben Mulder terwijl hij met zijn vrouw en uitgever Ying Mellema aan de koffie zit bij burgemeester Tjeerd van der Zwan.  

Na een aantal jaren is namelijk het idee ontstaan om een boekje te maken met de verhalen van Jan Gerben Mulder. Inmiddels is het boekje met de naam “Nuveraardige Ferhalen ut de gemeente It Hearrenfean” een feit. Het eerste exemplaar is woensdagmiddag door Mulder en uitgever Ying Mellema aangeboden aan een zeer enthousiaste burgemeester Van der Zwan.

,,Dy alde ferhalen helje ik ut kranten en tiidskriften en wurde troch my neiferteld. De measte wurde oerset fanut it Nederlansk nei it Frysk" aldus Mulder. 

Het boekje is een uitgave van Ying Media en is te koop via de website GrootHeerenveen (vanaf 18 september) en bij Boekhandel Binnert Overdiep aan de Dracht in Heerenveen en af te halen met betaalbewijs Bij de Coop in Nieuwehorne en Jubbega.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden