‘Een BUITENgewone wandeling met een maatje’

Foto: Dennis Stoelwinder

HEERENVEEN - Onlangs is de eerste ‘Wandeling met een maatje’ gehouden in wijk De Greiden. Het gaat om een activiteit van De Greiden in samenwerking met welzijnsorganisatie Caleidoscoop.

Het doel is contact, verbinding, gezelligheid, tijd voor een praatje, bewegen en ontmoeten. Een belangrijk thema van wijkvereniging BUITENgewoon De Greiden, aldus medeorganisatoren  Tineke Lootsma en Marianne Westenberg, ook bestuurslid van de wijkvereniging.

Tineke Lootsma van de wijkvereniging legt uit: “Omdat er zoveel mensen alleen zijn en misschien weinig buiten komen, is de idee ontstaan om samen met één van ons te gaan wandelen. Een lange of korte wandeling, voor stevige doorlopers of de wat langzamere wandelaars, voor ieder wat wils. Of het nu 's morgens, 's middags of 's avonds is, er is altijd wel een mogelijkheid. Als het wat mooier weer wordt, is het heerlijk om even te lopen, een praatje te maken, er voor elkaar te zijn. Misschien is het zelfs zo, dat er nieuwe vriendschappen ontstaan, je weet maar nooit.”

Marianne Westenberg: “Ik wandel regelmatig en tijdens het wandelen kom je veel mensen tegen. Bijna iedereen groet elkaar en vaak ontstaat er spontaan een gesprek. Veel mensen zien ertegenop om er alleen op uit te gaan. ‘Een wandeling met een maatje’ is een wandeling op maat. Geheel vrijblijvend en iedereen kan meedoen. Elke week worden er op ons Facebook voor zowel overdag als ‘s avonds vertrektijden bekend gemaakt. Wandelen is goed voor onze gezondheid en de sociale contacten zijn vooral nu tijdens deze coronatijd erg belangrijk.

Hoe mooi zou het zijn als men tijdens onze wandelingen een wandelmaatje vindt of dat er vriendschappen ontstaan. We wandelen door de wijk De Greiden en in het recreatiegebied De Heide zijn we ook veel te vinden. En binnenkort kunnen we daar natuurlijk de ‘Walk in de Park’-route aan toevoegen.”

Omdat er voor de avond meer belangstelling lijkt te zijn, wordt er vanaf volgende week ’s avonds gelopen. Marianne en Tineke van BUITENgewoon hebben er zin in.