Dominee Anne Meta Kobes te gast in Buro de Vries

HEERENVEEN - Deze zomer zet het Omrop Fryslân radioprogramma Buro de Vries wekelijks de deuren open voor een jonge Fries of Friezin die een bijzonder verhaal of bijzondere ambities heeft.

Of beide. Anne Meta Kobes Gerritsen schuift aanstaande zondag aan bij Simone Scheffer. Ze komt rechtstreeks uit de protestantse kerk Trinitas in Heerenveen waar ze die ochtend een dienst leidt.

Anne Meta is geboren in Burgum maar niet in Fryslân opgegroeid. Toch voelt ze zich sterk verbonden met Fryslân en de Friezen. Sterker nog, ze voelt zich Friezin omdat haar achtergrond ook Fries is.

Ze was initiatiefnemer van de actie "houd moed, heb lief". Ze begon met collega's met online diensten, maar liet ook posters en vlaggen ontwerpen met de tekst Houd moed, heb lief. Het werd een groot succes, de posters en vlaggen werden landelijk veel besteld.

Ze studeerde theologie aan de VU in Amsterdam en daarna de opleiding tot predikant in Kampen. Haar opa was ook predikant. Ze is vanaf 2014 verbonden aan de Trinitaskerk in Heerenveen.

De jonge dominee is niet alleen in de kerk erg actief, ook daarbuiten. Ze heeft een eigen website waar ze regelmatig filmpjes op zet met haar gedachten en moedgevende verhalen.

Anne Meta is zondag te horen tussen 12.00 en 13.00 uur in Buro de Vries op 23 augustus.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden