Diverse ruiters uit Heerenveen doen mee aan Friese kampioenschappen dressuur en springen

HEERENVEEN - Diverse ruiters uit Heerenveen van Stal Sibma uit Rottum hebben afgelopen weekend in Harich meegedaan aan de Friese kampioenschappen dressuur en springen. 

Namens Stal Sibma kwamen in de klasse M1 dressuur Floor Engels uit Heerenveen met haar pony Heidehofs Eva aan de start en in de klasse B dressuur Nina Bouma uit Heerenveen met Valencio.

Op zaterdag werd de eerste selectieproef gereden die bepalend was voor een uitnodiging voor de finale op zondag. Nina Bouma haalde een mooie score van 64,9%, goed voor een voorlopig vijfde plek en daarmee een finaleplaats. Floor reed met Heidehofs Eva naar 62,7% en verzekerde zich met een voorlopig tweede plaats van een finaleplek.

Tijdens hun proeven op zondag deden zowel Floor en Nina er nog een schepje boven op in hun proeven en lieten maximale kunnen zien. Nina haalde maar liefst 69,2% in de finaleproef wat goed was voor een tweede plek en een knappe vijfde plaats in het eindklassement. Floor eindigde met opnieuw 62,7% opnieuw op een tweede plaats wat haar daarmee het reservekampioenschap opleverde. Ze is hierdoor ook verzekerd van deelname op de Nederlandse Kampioenschappen die eind augustus plaatsvinden op het Nationaal Hippisch Centrum te Ermelo. Mellanie Welles uit Heerenveen reed de zesjarige Friese hengst William van Stal Sibma in de categorie Z1 dressuur bij de paarden met overmacht naar de winst in de eerste selectieproef. Met ruim 70% haalde ze de hoogste dagscore binnen.

Tijdens de finale lieten ze opnieuw hun klasse zien. Met ruime afstand werd ook deze proef gewonnen en stelden ze het Fries kampioenschap veilig. In augustus zullen zij hun opwachting maken op de Nederlandse Kampioenschappen in Ermelo.