Diploma’s Friesland College binnen en buiten de deur

HEERENVEEN - Tegen het eind van het studiejaar vraagt de diplomering van studenten altijd de nodige aandacht. Of je nou verder gaat leren of met je diploma aan het werk wil, altijd sluit je immers een periode af.  

Je hebt wat te vieren. Met klasgenoten, familie en ook docenten graag… Alleen: dat is nu wel wat ingewikkeld, door alle beperkingen in de coronacrisis.

Walk-thru

Op het Friesland College maken we er toch een feestje van. Een deel van de opleidingen ontvangt studenten nog eens op school, in een centrale ruimte die is in te richten op alle eisen in deze tijd. Met oog voor 1,5 meter afstand, maar wel feestelijk aangekleed… Zo worden vooral volgende week in Triangel (Leeuwarden) en Sportstad (Heerenveen) heel wat diploma’s uitgereikt in ‘walk thru’-bijeenkomsten, die eindigen op een binnenterrein dat nu is ingericht in tropische sfeer.

Waar de ruimte groot genoeg is, kunnen studenten ook terecht in hun ‘habitat’ van de afgelopen jaren. In de Design Hal, de timmerwerkplaats en gebouw Kalmoes (vooral zorg) op de campus in Leeuwarden bijvoorbeeld, in Neushoorn (Leeuwarden) en Saturnus in Heerenveen voor opleidingen in de techniek. Hoe passend: op Saturnus, het domein van onder meer de studenten autotechniek en mobiele werktuigen, is vaak het systeem ‘drive-thru…’

Thuis opzoeken

Geregeld zoeken docenten ook buiten de school ruimte om dit feestje met studenten te vieren. Zo trekken docenten van de opleidingen Onderwijsassistent en Pedagogisch Werk op 25 juni met een paar Volkswagenbusjes door de provincie om hun studenten thuis op te zoeken, op de stoep een campingtafel op te zetten en ter plekke het diploma te tekenen. Op 1 juli zoeken docenten Sociaal Werk in Leeuwarden hun studenten op met een omvangrijke camper en enkele volgwagens.

In of bij het werkveld

In een aantal opleidingen zoeken docenten het werkveld op. Het Friesland College heeft immers veel partners in de praktijk. Zo ontvangen studenten Engineering op 1 juli ’s avonds hun diploma in de fabriekshal van de Mannen van Staal in Leeuwarden.

Voor de studenten van de praktijkroute van de FC-school voor ZSW wordt de parkeergarage van Tjongerschans in Heerenveen op 27 juni omgetoverd tot een feestzaal en de studenten van de praktijkroute in Drachten worden op 30 juni ’s middags verwacht in de binnentuin van Nei Bertilla, voor onder meer een programma met de eed.

Studenten van de opleiding Toerisme zijn op 1 juli welkom in Grand Café Z in Leeuwarden, waar een zaaltje is ingericht als studio voor een praatprogramma en de diplomering – inclusief het ‘praatje’ voor iedere student – op internet via een speciale link is te volgen. Zo kan de familie er toch helemaal bij zijn. Ook het CIOS zoekt het geregeld in bijzondere plekken die verbonden zijn met de sport, waaronder de perskamer van SC Heerenveen op 30 juni en het Sjukelân in Franeker op 1 juli.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden