Diploma voor elf leerlingen van de Staatsbosbeheer Leerwerkplaats in Jubbega

Foto: Staatsbosbeheer

JUBBEGA - Elf mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt namen vrijdag hun diploma in ontvangst na het succesvol afronden van hun BBL niveau 1 opleiding. 

Voor het tweede jaar op rij heeft een lichting met leerlingen de BBL opleiding Assistent groene leefomgeving met succes afgerond. Na een jaar één dag per week in de schoolbanken te hebben gezeten en de rest van de week in Staatsbosbeheer terreinen aan het werk te zijn geweest, mogen elf leerlingen met trots hun diploma in ontvangst nemen. Het afgelopen jaar zijn zij klaargestoomd om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Leerwerkschool Jubbega is opgezet door een samenwerking tussen vijf Friese gemeenten, Staatsbosbeheer en het Nordwin college. Daarnaast geven de partijen op deze manier een invulling aan hun maatschappelijke opgave en aan de Participatiewet. De samenwerking, de leerwerkplaats en de rustige werkomgeving maken het tot een succes. Het zorgt ervoor dat de leerling zelfvertrouwen krijgt welke bijdraagt aan de persoonlijke ontwikkeling en de mogelijkheid om kans op werk te vergroten.   

Het doel van dit initiatief was dat iedereen die meedeed aan de opleiding zijn of haar diploma behaalde. En dat is gelukt. Het heeft voor veel leerlingen niet alleen een diploma opgeleverd. De meesten gaan aan de slag in het werkveld of stromen door naar een MBO niveau 2 opleiding.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden