De Wettertoer wordt weer gebouwd

HEERENVEEN - In het weekend van 16 en 17 oktober komt de voormalige watertoren van Heerenveen niet alleen tijdens de muziektheatervoorstelling De Wettertoer tot leven, maar ook als fysiek bouwwerk op het terrein van Scouting Polaris. 

In de aanloop naar de theatervoorstelling bouwt Scouting Polaris een toren die een artistieke kopie is van de oorspronkelijke watertoren. De toren wordt gemaakt door middel van pionieren, een duurzame en natuurvriendelijke techniek waarbij met palen en touwen een constructie wordt gebouwd. Er komen geen spijkers of schroeven aan te pas. De constructie zal rond de 15 meter hoog zijn en wordt gebruikt als weekendactiviteit om vanaf te abseilen. 

Naast het bouwen van de watertoren, verzorgt Scouting Polaris voor de voorstelling De Wettertoer onderdelen van het decor in het zwembad van Sportstad Heerenveen. Ook hier wordt gebruik gemaakt van pionieren, waarbij een podium boven het water zweeft en een ander op het water drijft. 

De gebouwde watertoren is op zaterdag 16 en zondag 17 oktober te bewonderen op het parkeerterrein P8 aan de Neptunus in Heerenveen. De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op www.dewettertoer.nl.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden