'De gedragsgenerator' in het Alzheimer Cafe

HEERENVEEN - Op 5 juni speelt het duo 'De gedragsgenerator' in het Alzheimer Cafe het Theater van Verheldering.  

De Gedragsgenerator bestaat uit Ina Holtrop en Wycher van den Bremen. Zij maken gedrag zichtbaar, ze spelen in korte sketches situaties na die zich voor kunnen doen wanneer iemand hinder ondervindt van dementie.

Ze gaan daarbij lastige situaties niet uit de weg. Kant en klare oplossingen zijn er niet. Uitproberen, doen wat werkt, leren van ervaringen, dat is belangrijk. Praktische situaties die mensen in hun dagelijkse leven tegenkomen en die ze misschien wat lastig vinden. Die probeert de Gedragsgenerator te spelen, ze doen dit natuurlijk met respect naar de persoon en met humor. Humor is hierbij erg belangrijk want juist door het gebruik hiervan worden zware onderwerpen makkelijker bespreekbaar. Wanneer niet alles rozengeur en maneschijn is, is gebruik van humor, genieten van mooie momenten, samen lachen om onverwachte gebeurtenissen belangrijk. Dat zal gedurende de avond allemaal voorbijkomen.

We hopen u te ontmoeten op maandag 5 juni, in de bibliotheek aan het Kuperusplein in Heerenveen

Om 19u gaan de deuren open, het programma start rond 19:30u en ongeveer 21:15u ronden we af.

Hebt u even een luisterend oor nodig?   Bel de Dementielijn; 0800 5088

Het Alzheimer Café is een initiatief van Alzheimer Nederland , de Friese wouden, Alliade, Tjongerschans, Zorggroep Sint Maarten, Buurtzorg en gemeente Heerenveen.