Buurtkok moet gezonde voeding bereikbaar maken voor elke portemonnee

HEERENVEEN - Inwoners en ondernemers uit Heerenveen e.o. kunnen op een hele toegankelijke manier de minima in Heerenveen een hart onder de riem steken. Sinds maart dit jaar heeft De Buurtkok zich namelijk gevestigd in de wijk Skoatterwald, een stichting die gezonde voeding bereikbaar wil maken voor elke portemonnee. Wie hier zijn doordeweekse maaltijden bestelt schenkt namelijk automatisch ook maaltijden aan de voedselbank.

Diverse ondernemers hebben al van dit initiatief gehoord, zo gaan er regelmatig mooie aantallen aan maaltijden dezelfde dag nog naar de voedselbank. ,,Op een laagdrempelige manier iets betekenen voor de inwoners van onze gemeente – en bijdragen aan diens gezondheid – is helemaal geen zware last als we als ondernemers hier allemaal eens oog voor hebben.” Aldus een van de ondernemers.

Buurtkoks Hanny en Nynke maken samen met vrijwilligers de mooiste gerechten, volgens de principes van Dutch Cuisine. Hierbij speelt groente de hoofdrol en is het stukje vlees of vis altijd duurzaam. Er wordt met de seizoenen meegekookt en zoveel mogelijk gewerkt met biologische ingrediënten die rijk zijn aan gezonde voedingsstoffen. 

Wie ook een makkelijke, gezonde maaltijd op tafel wil zetten of dit initiatief wil ondersteunen vindt meer informatie op www.debuurtkok.nl.