Buitenzwemmers schenken opbrengst “Schoon Belonen” aan Sportstichting Samen Onderweg

HEERENVEEN – Een fanatieke groep buitenzwemmers heeft zich in het kader van de gemeentelijke actie “Schoon Belonen” ingeschreven om recreatiegebied De Heide voor de komende twee jaar vrij van zwerfafval te houden. 

De Heide is opgedeeld in drie gebieden. Voor elk gebied ontvangt de groep een financiële beloning van de gemeente Heerenveen. Dit geld wordt door de buitenzwemmers geschonken aan Stichting Samen Onderweg, de sport- en recreatiestichting voor mensen met een verstandelijke beperking. ,,We denken hiermee een goede besteding voor onze vergoeding te hebben gevonden. De stichting kan drie maal 750 euro tegemoet zien. De deelnemers van Samen Onderweg zijn zelf niet in de gelegenheid om een actie te ontplooien. Daarom is het mooi dat wij hen kunnen ondersteunen. Zij zijn er erg blij mee en kunnen het geld prima gebruiken” laat Alfred Plantinga van de groep buitenzwemmers weten.

Onder bijna voorjaarsachtige omstandigheden is afgelopen zaterdag in setjes van twee een prachtige clean up actie gehouden in recreatiegebied De Heide. Deze maal samen met Sup Away Heerenveen. ,,De suppers maakten vanaf het water de rietkragen schoon. De overige deelnemers struinden het gebied af op zoek naar afval.  Het resultaat gaf ons een dubbel gevoel van trots en schaamte. Zakken vol rommel was het resultaat van de actie” aldus Plantinga.

Schoon belonen Heerenveen

Scholen en verenigingen kunnen één of meer gebieden adopteren die ze vervolgens tegen een vergoeding twee jaar lang schoon houden. Wethouder Jaap van Veen: “Ik ben blij dat we op deze manier een steuntje in de rug kunnen bieden, maar ook dat de extra inkomsten nu voor álle scholen en verenigingen toegankelijk zijn, hiermee creëren we echt een win/win-situatie”.

Schoon Belonen Heerenveen is een aanvulling op de bestaande aanpak door talloze vrijwilligers en de gemeente in de bestrijding van zwerfafval.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden