Boeren protesteren met tractoren in Heerenveen

HEERENVEEN - Een flinke groep boeren met ongeveer dertig tractoren en een tiental auto's hebben zich vrijdagavond verzameld op de carpoolplek aan de Weinmakker bij Heerenveen. 

Een aantal van deze boerenis  aangesloten bij actiegroep Farmers Defence Force. Ze voeren actie  tegen het 'minder eiwit'-beleid van minister van Landbouw Carola Schouten.

De boeren waren van plan om met de tractoren in laag tempo over de A32 te rijden. De politie was echter met twee bussen van de mobiele eenheid ter plaatse en hield de situatie scherp in de gaten. De boeren hadden constant contact met de politie en legden aan de aanwezige agenten het plan voor. De politie gaf de boeren geen toestemming voor de actie op de A32. "Dan hadden jullie toestemming voor de protestactie aan moeten vragen bij de gemeente", zegt één van de agenten. De boeren besloten vervolgens om met een slakkengang door Heerenveen te gaan rijden. Het centrum werd hierbij niet overgeslagen.

De actie duurde een paar uren. Rond half elf werd de actie afgesloten op het terrein waar deze ook begon. De sfeer bleef gemoedelijk en de politie heeft niet in hoeven grijpen.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden