Boeren opnieuw in actie, trekkers op de snelweg en blokkade distributiecentrum Lidl

HEERENVEEN - Zaterdagavond gingen actievoerende boeren opnieuw de weg op met enkele tientallen tractoren. Nadat er was verzameld bij IJsstadion Thialf gingen de boeren bij Heerenveen-zuid de A32 op. 

Stapvoets reden de tractoren richting klaverblad. Hier ging de stoet de A7 richting Tjalleberd op. Tientallen mensen stonden op de viaducten te kijken. Bij Tjalleberd gingen de boeren de snelweg weer af en zetten koers naar het distributiecentrum van de Lidl. Hier is enige tijd de toegang van het terrein geblokkeerd. De boeren worden scherp in de gaten gehouden door diverse politie-eenheden. 

Op verschillende plekken in de provincie zouden boeren bezig zijn met nieuwe acties. Volgens een woordvoerder van de actiegroep Farmers Defence Force gaat het om zo'n 50 tot 100 boeren, en kunnen de acties meerdere dagen duren.

Een woordvoerder van Farmers Defence Force meldt dat de boeren Fryslân, Groningen en Drenthe onafhankelijk willen maken van Den Haag. Hoe ze dat willen doen, blijft onduidelijk. "We zijn ons aan het verzamelen. Als de groep groot genoeg is, kan de actie meerdere dagen duren."

In een appgroep op sociale media staat ook dat de actie lang kan duren. "Dit is géén actie voor een uur, maar voor misschien wel meerdere dagen. Neem slaapspullen mee."

 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden