Blijf gezond met De Vrouwenkamer

HEERENVEEN - De Vrouwenkamer houdt op donderdag 18 november een lezing met als thema 'Blijf gezond'.

 De bijeenkomst vindt plaats in Fletcher Hotel-restaurant De Heidehof in Heerenveen en begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur).  Diëtiste Jennifer Plein en huisarts Jon Brouwers uit Bakkeveen vertellen onder meer over positieve gezondheid en de levensstijl in de Blue Zones, waar veel mensen tot op hoge leeftijd gezond en actief zijn. Zij ontwikkelden een aanpak om aan je gezondheid te werken. Jon Brouwers is  in Amerika opgeleid tot leefstijl-arts. Dat is een unieke combinatie met haar huisartsfunctie.

In de ideale wereld worden we allemaal oud zonder veel klachten en genieten we van onze oude dag. Een illusie? Niet echt, want er zijn een paar plekken op de wereld waar dat realiteit is. Dit zijn de Blue Zones. Wat kunnen we leren van de mensen op die plekken die gemiddeld gezond 90 of 100 jaar worden? Jennifer Plein en Jon Brouwers ontwikkelden een brede aanpak waarmee inwoners van Bakkeveen op allerlei manier kunnen werken aan hun gezondheid.

Zij vertellen niet alleen over hun ontdekkingsreis maar ook over hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ook geven ze uitleg over de voedingsmethode en de leefstijl die ze adviseren. Hoe zijn ze gekomen tot waar ze nu staan? Wat is een Blue Zone en hoe ver is Bakkeveen daarmee? Hoe passen ze het begrip ‘positieve gezondheid’ toe in hun praktijk?

Voor meer informatie en aanmelden zie de website www.vrouwenkamer.nl.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden