Biologische groentekraam Akkrum biedt gratis voedsel

AKKRUM - Doarpskeamer Akkrum heeft sinds vrijdag een biologische groentekraam met gratis voedsel. Groenten, aardappelen, appels, peren, druiven en ook stekjes van planten staan in de kraam uitgestald. 

De groenten komen van de tuinders van het volkstuincomplex aan de Feansterdyk in Akkrum, die tijdens de oogstmaand oktober altijd een overschot hebben. Zij kwamen met het initiatief. Iedereen mag producten voor eigen gebruik meenemen. Een vrijwillige financiële bijdrage geven mag, maar dat hoeft niet, aldus de initiatiefnemers.

De groenten van het volkstuincomplex zijn onbespoten en op biologische wijze verbouwd. Het houten kraampje is door vrijwilligers gemaakt en staat voor Doarpskeamer Akkrum aan de Lange Miente 5.  In de kraam en in de uitgestalde kistjes zit van alles: rode bieten, palmkool, druiven, appels, stoofperen, stoofappels en kleine aloe-veraplantjes. De mini-bieb van de dorpskamer heeft tijdelijk ook een uitgebreid assortiment aan tuinboeken, die gratis meegenomen mogen worden.

De kraam wordt in de maand oktober regelmatig bijgevuld met nieuwe producten. Iedereen die zelf groenten, fruit of aardappelen wil brengen, is van harte welkom. Niet alleen Akkrumers doen dat maar ook mensen uit de omliggende dorpen. Zo liggen er druiven uit Aldeboarn, terwijl een van de initiatiefnemers een appelboom in een ander dorp voor de helft mocht leegplukken.

De opening werd op sfeervolle wijze opgeluisterd met de klanken van de didgeridoo van Bas Brekelmans. Tijdens de officiële bijeenkomst werd stil gestaan bij het initiatief en de noodzaak en nut ervan. De genodigden kregen een kop koffie aangeboden.

Tekst: Noordoost.nl/Alex J. de Haan
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden