Appel inzamel weken weer gestart

HEERENVEEN - Vanaf heden kunnen appelboom bezitters hun appels weer doneren: de jaarlijkse appel inzamelweken van Stichting Fryske Frucht zijn weer gestart.

Alle verzamelde appels krijgen een duurzame eindbestemming als Fryske Frucht appelsap editie 2020, alweer de zesde editie. Appels kunnen worden ingeleverd bij één van de negen Fryske Frucht appel inleverpunten. Ook peren zijn welkom. De inzamelperiode loopt tot eind oktober.

Appel inleverpunten

Appels kunnen, tijdens openingstijden, worden ingeleverd bij: Restaurant HOF VAN DE KONING in Heerenveen, Restaurant HET SPIJSHUYS in Boornbergum, Restaurant & Partycentrum DE PLEATS in Burgum, Restaurant DE HERBERG VAN SMALLINGERLAND in Rottevalle, CAFÉ MARKTZICHT in Drachten, It GRIENE NEST in Sumar, bij de familie Jonker in Noardburgum en bij RESTAURANT DE BOSBERG in Appelscha. De appels worden daar wekelijks door vrijwilligers opgehaald. Kijk voor meer informatie en contactgegevens op Facebook, Instagram of de website: www.fryskefrucht.frl. 

Iedereen kan een appeltje bijdragen

Zonder appels geen appelsap. Fryske Frucht is alle appel donateurs elk jaar weer zeer erkentelijk. “Het is geweldig dat men de moeite neemt de appels in te leveren zodat dit fruit niet verloren gaat maar een mooie duurzame bestemming krijgt. Samen maken we dit heerlijke Friese streekproduct, hoe mooi is dat?”.  Met de opbrengst uit de verkoop van het appelsap bij horeca, B&B ’s, specialiteiten- of streekproductenwinkels verdient Fryske Frucht haar investering terug zodat het jaar erop opnieuw appelsap kan worden gebotteld.

Stichting Fryske Frucht

Fryske Frucht is een ideële stichting met als belangrijkste missie: een mooie bestemming geven aan fruit dat anders ongebruikt blijft. Met name in de Friese Wouden ‘Het Andere Friesland’. Daar zijn van oudsher veel fruitbomen aanwezig. De hoofdrol is voor de appel. Van alle appels die Fryske Frucht jaarlijks inzamelt wordt de Fryske Frucht appelsap gemaakt: een heerlijk, troebel en puur appelsap voorzien van het Wâldpyk keurmerk.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden