Annemarije van Dijk wint voorleeswedstrijd

HEERENVEEN - Annemarije van Dijk van basisschool CBS de Roerganger heeft de halve finale van de voorleeswedstrijd gewonnen. 

Deze wedstrijd voor leerlingen uit groep 7 en 8 was dit jaar door de lockdown anders dan anders. Yfke Hallema van OBS Akkrum werd tweede en de derde plaats was voor Nirashita Niroopan van de Sevenaerschool uit Nieuwehorne.

De elf kandidaten hadden allemaal een voorleesfilmpje opgenomen dat de jury zorgvuldig heeft bekeken. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het kijken in de camera telde mee. Na een spannend online beraad werd er een top 3 vastgesteld.

De jury bestond uit wethouder Hedwich Rinkes, cultureel ondernemer Evert Haagsma en manager MVO bij SC Heerenveen Margryt Gerritsma. Zij hebben over de winnaars een korte top opgenomen die te zien is in een mooi compilatiefilmpje. Annemarije las een spannend fragment voor uit Het geheim van de dieventekens van Ruben Prins. Ze nam de luisteraar mee en het was heel fijn om naar haar te luisteren. De leerling van de Roerganger zal één van de deelnemers zijn tijdens de provinciale finale die hopelijk fysiek in Theater de Skâns in Gorredijk gehouden kan worden op 9 mei.