Ambion doneert schoolmeubilair aan Gambia

HEERENVEEN - Onderwijs in een verzorgde school met goed meubilair is in Nederland heel normaal. Maar in arme landen is dit helemaal niet vanzelfsprekend.

Kinderen krijgen les onder een boom of in gebouwtjes met wankele banken. Stichting Ambion had oude, maar goede, meubelen over en besloot deze te doneren aan Stichting Townships S.A. Deze stichting geeft kinderen in Afrika een hoopvolle toekomst door het organiseren van onderwijs en het oprichten van scholen. Vrijdag werd de container bij obs De Ynset in Rottum volgeladen met tafeltjes, stoeltjes en ander meubilair. Ouders, leerkrachten en leerlingen hielpen alles in de vrachtcontainer te laden. En dag eerder had obs Mr. J.B. Kanschool (Jubbega) hun meubelen al in de container gedaan. Deze school is gefuseerd en de overgebleven meubelen krijgen op deze manier een mooie nieuwe bestemming.

Jarina Caspers, directeur van de Ynset: “Dit meubilair komt van diverse scholen en is de afgelopen jaren opgeslagen op de zolder van onze school. Maar dit stapelde zich zo op, dat het nu tijd werd om op te ruimen. Bij ons op school is wereldburgerschap, net als bij alle scholen van Ambion, een belangrijk onderdeel van het onderwijs. Een donatie aan deze stichting vonden wij dan ook zeer gepast. Wij hopen dat we op deze manier een bijdrage leveren aan het onderwijs voor de kinderen in Gambia.”
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden