Al meer dan 800 taarten aangemeld bij actie “Heel Heerenveen bakt”

HEERENVEEN - Vanwege alle maatregelen en beperkingen is er erg weinig mogelijk om te organiseren maar Lions Heerenveen 2.0 wilden toch wat bedenken om op een of andere manier de verbinding te leggen.

Tijdens 1 van de digitale bijeenkomsten van de serviceclub ontstond het idee om jong en oud te verbinden door te gaan bakken voor elkaar.

,,We willen mensen in Heerenveen en omstreken oproepen om iets te bakken voor de medemens, maar speciaal de kwetsbare groep mensen zoals ouderen, verstandelijk beperkten en minima.  Als Lions Heerenveen 2.0 gaan we dit coördineren en uitrollen en roepen zoveel mogelijk mensen op, maar vooral jongeren, zich aan te melden om iets lekkers te bakken voor deze groep mensen. Het idee is dat de zaterdag in het paasweekeinde, 3 april,  de zelfgebakken lekkernijen bij de doelgroep terecht komt.  Zie ook: https://www.lionsheerenveen.nl/nieuws . Inmiddels zijn er al 800 baksels aangemeld. Dit laagdrempelige initiatief om iemand die dat nodig heeft een steuntje in de rug te bieden wordt door jong en oud omarmd, de jongste bakker is 2 en de oudste zelfs 94 jaar!. Hiernaast zijn er ook een aantal bedrijven die het initiatief steunen. Zo zijn er 3 bakkers in Heerenveen, Verloop, Lenes en Boonstra, in basis gewoon concurrenten, die de handen in één geslagen hebben en gezamenlijk 480 taarten gaan maken voor met name de verzorgingstehuizen. Ook Brownies&downieS Heerenveen gaan 85 proeverijtjes samenstellen voor de kwetsbare medemens, hoe mooi is dat ! Verder zijn er veel basisscholen die hun kinderen gestimuleerd hebben waardoor we op zo’n mooi aantal uitkomen en dat terwijl er deze week nog steeds kan worden aangemeld. Komend weekend worden de taartdozen met een paaskaart en een instructieflyer bij de bakkers thuis gebracht zodat we het Paasweekend mensen kunnen verblijden met lekkernijen en een persoonlijke paasgroet van de bakker.

Meedoen?

Via de website van Heel Heerenveen Bakt https://www.lionsheerenveen.nl/heel-heerenveen-bakt  kan men zich opgeven en daarbij de keuze maken tussen een eigen gekozen persoon of iemand via de serviceclub. Deelname is gratis !

Lions 2.0 Heerenveen zullen deze bakkers in het weekend van 27 maart voorzien van een fraaie voorbedrukte taartdoos, een paaskaart en korte uitleg wat de spelregels zijn. Op deze paaskaart kan men een persoonlijk boodschap schrijven om vervolgens samen met de gevulde taartdoos op 3 april in de ochtend middels een coronaproof drivethru in Heerenveen af te geven. Lions Heerenveen 2.0 zorgen dat die dag iedereen zijn lekkernij en paasgroet bezorgd krijgt. Uiteraard willen we allemaal graag zien wat er uit de oven komt, dus roepen we iedereen op het baksel zoveel mogelijk op social media te posten met de hashtag #heelHeerenveenbakt . Het mooiste baksel wint een prijs, beoordeeld door een onafhankelijk jury!