Adriaan Schouten wint voorleeswedstrijd

HEERENVEEN - Adriaan Schouten van de Meester S. Wijbrandischool in Oudehorne heeft de halve finale van de voorleeswedstrijd gewonnen. 

Deze wedstrijd voor leerlingen uit groep 7 en 8 vond woensdagavond plaats in bibliotheek Heerenveen. Amy Bits van Futura werd tweede en de derde plaats was voor Elisa van IJzendoorn van de Roerganger, beide uit Heerenveen. 

De kandidaten werden om de beurt naar voren gehaald door IJtje Braad-Plantinga, theatermaker van Plantimproducties, en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelf gekozen boek. Terwijl er komisch improvisatietheater gespeeld werd met de deelnemers trok de jury zich terug voor overleg. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. 

Adriaan las een grappig fragment voor uit Max Modderman Beestenboel. De jury bestond uit Ingrid Kuijt, directeur van boekhandel Binnert Overdiep en Henriëtte Valkema lees- en mediaconsulent in SúdWest Fryslân. Zij vonden dat Adriaan een originele inleiding had en zijn leesplezier goed overbracht op het publiek. Adriaan zal één van de deelnemers zijn tijdens de provinciale finale die op 10 mei gehouden zal worden in Theater de Skâns in Gorredijk.