Accolade gaat rookmelders in woningen vervangen

HEERENVEEN -  Tien jaar geleden bracht Accolade rookmelders aan in al haar huurwoningen. Hiermee zijn de woningen brandveiliger gemaakt.

De rookmelders zijn aan vervanging toe. Daarom gaat Accolade in iedere huurwoning nieuwe rookmelders aanbrengen. Deze actie duurt twee jaar.

Waarom plaatsen we rookmelders?
De meeste slachtoffers bij brand vallen door het inademen van rook. Als u slaapt, ruikt u niets. U wordt dus niet wakker van de rooklucht. Doordat de rook veel giftige gassen bevat, raakt u al snel in een diepe bewusteloosheid. Vaak al binnen enkele minuten! Een rookmelder is dus echt van levensbelang. Ze geven u tijd om te vluchten. Zo bent u er snel bij en kunt u erger voorkomen.

Wanneer komt Accolade langs?
Accolade heeft zo’n 16.000 woningen. Het kan dus even duren voordat uw woning aan de beurt is.  Accolade combineert het wisselen van de rookmelders eerst zoveel mogelijk met geplande reparatieverzoeken. Daarna gaan zij bij de overgebleven adressen langs.

Geeft uw melder nu een storing aan?
U hoort of de batterij aan vervanging toe is. De rookmelder geeft dan herhalend een kort piepsignaal. Neem dan contact met Accolade op. Er wordt dan een afspraak met u gemaakt om uw rookmelder zo spoedig mogelijk te vervangen.

Hoe lang gaat de nieuwe rookmelder mee?
De rookmelders die geplaatst worden hebben een lithium batterij die gegarandeerd tien jaar meegaat. Hierdoor hoeven niet ieder jaar batterijen in alle woningen vervangen te worden. De batterij zit vast in de melder, daarom wordt de complete melder vervangen. Dat hoeft dus pas na tien jaar. 

Wilt u meer weten?
Kijk dan op de website voor de veel gestelde vragen over rookmelders. Ook leest u in dit artikel meer over wat u zelf kunt doen om uw woning brandveiliger te maken. Meer informatie over brandveilig wonen vindt u op www.brandweer.nl/brandveiligheid.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden