350 scouts op HIT kamp in Heerenveen

HEERENVERN – Op het terrein van Scouting Polaris in Heerenveen verblijven dit Paasweekend 350 scouts uit het gehele land. Hier is een zogeheten HIT kamp. 

De HIT is een landelijke ledenactiviteit van Scouting Nederland. Het staat voor Hikes, Interessekampen en Trappersexpedities, en wordt ieder jaar gehouden in het Paasweekend. Op verschillende plekken, verspreid over Nederland kun je alleen of met je Scoutingvrienden naar een leuk en gezellig weekend, samen met andere scouts uit het hele land.

GrootHeerenveen nam zaterdagavond een kijkje bij de scouts. Björn Messie van Scouting Polaris gaf onze redacteur een uitgebreide rondleiding over het P8 terrein waar de scouts dit weekend verblijven. ,,Wij zijn blij dat we na twee jaar weer wat kunnen organiseren. De weergoden zijn ons dit weekend goed gezind. Het worden een paar prachtige dagen. In de nachten zal het wel fris zijn, maar met een goede slaapzak moet dat geen probleem zijn” aldus Messie.

Het terrein is opgedeeld in verschillende kampen. Zo is er een veld met ouders en kinderen, een veld met tieners en ga zo maar door. Her en der branden vuurtjes in tonnen en worden spelletjes gespeeld. Ook zijn de scouts nog druk met het maken van een onderkomen voor de nacht. Hierbij maken zij gebruik van pallets en zeilen. Anderen hebben gewoon hun tentje meegenomen.

De wat oudere scouts hebben inmiddels een paar flinke bouwwerken neergezet. Een kabelbaan over het water en een oversteek bestaande uit palen en touw.

,,De HIT is een  Scoutingevenement waarbij de scouts mogen  kiezen wat voor gaaf avontuur zij willen aangaan. Dat kan bijvoorbeeld een hike zijn. Of je kiest voor een interessekamp: je leert er bijvoorbeeld kamperen, koken, knopen leggen, EHBO of je beleeft een spannend avontuur rond een themaverhaal.” legt Messie uit.

In de loop van de avond gaat de temperatuur naar beneden. De verschillende groepen verzamelen zich rond de kampvuren en worden door de vele aanwezige vrijwilligers voorzien van warme chocolademelk. Het was vervolgens nog lang gezellig op het scoutingterrein.