179.000 euro voor een steeg in Heerenveen: “Echt niet normaal, zo gek heb ik het nog nooit gezien”

Foto: DB Media

HEERENVEEN - Bijna 180.000 euro legde de gemeente Heerenveen neer voor het opknappen van de eveneens in Heerenveen-gelegen Romkessteeg. 

Onderzoeksjournalist Darshan Boerema gaat in zijn nieuwe video de straat op om aan inwoners te vragen hoeveel geld zij hadden uitgegeven aan deze renovatie, en of ze vinden dat het geld beter aan andere punten gesubsidieerd had kunnen worden.

“Het zal waarschijnlijk weer veel te veel zijn”, reageert een omstander op de vraag hoe veel hij denkt dat de renovatie gekost heeft. De meeste mensen wagen een gokje, maar de bedragen blijven bijna allemaal onder de €20.000. Dat het toch een stuk duurder is uitgevallen dan ze denken, is voor geïnterviewden vaak een schokkende ontdekking: “Het is veel te veel geld”, wordt er meermaals geconcludeerd.

Toch schrikt niet iedereen van het bedrag: “Voor dat geld kan ik het niet maken”, reageert iemand. “Waar maken mensen zich zo druk over, we betalen het toch gewoon met elkaar. Ik denk dat het meeste geld aan manuren opgegaan is.” Bekijk alle reacties in de nieuwste video van Darshan Boerema: 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden